Vakantiewoningen - Welness - Gastenkamers
Hotels - Zwembad - Jacuzzi
Uw vakantie begint hier !

BELGIE
Vakantiehuizen
met privé sauna

Vlaanderen
Belgische kust
Ardennen

FRANKRIJK
Vakantiehuizen met zwembad of welness

Zoek op kaart
Aquitaine
Auvergne
Bourgogne
Bretagne
Languedoc-Roussillon
Limousin
Midi-Pyrénées
Normandië
Provence - Côte d'Azur
Rhône-Alpes

Sitemap
Links

e-mailVakantiehuizen | Hotel | Annulatie Verzekering | Vliegtickets | Autohuur | Provence

Omschrijving:

Net ten zuiden van de Dordogne in het vriendelijke departement Lot-et-Garonne, ligt onze totaal gerenoveerde vakantiewoning Sous Brios.

Te midden van bossen en landerijen, vindt u hier nog de onbedorven Franse plattelandssfeer met zijn typisch Franse dorpjes en daarbij behorende knusse dorpscafeetjes, de gezellige markten en hier en daar een kasteel ... kortom een stukje Frankrijk waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Niet voor niets wordt onze streek wel vaker het Toscane van Frankrijk genoemd.

Ons departement is tevens bevoorrecht met een aangenaam en zonnig klimaat (25 tot 30° C in juli en augustus).

Maar verder is onze streek vooral bekend voor haar zeer milde en zonnige voor- en najaar (ongeveer 22°C).  Het klimaat is gemiddeld zo'n zes graden warmer dan in België.

Verder kan onze streek fier zijn over een aantal zeer mooie sites en bastides zoals Pujols, Montpazier, Castelmoron, Monclar (Théatre Hugeutte Pommier), Monflaquin (jaarlijkse driedaagse middeleeuwse spelen), Buzet-sur-Baïse ... .

Het mooie en zeer afwisselende landschap is tevens een paradijs voor de wandelaars (talrijke goed uitgestippelde routes),  paardenliefhebbers, golfers, fietsers en mountainbikers, die hier ten volle hun hartje kunnen ophalen.

Oh ja ... bijna was ik dit nog vergeten, maar temidden van de wijngebieden die ons omringen, Buzet, Baron d'Albret, Duras, Bergerac en Cahors, is het moeilijk te kiezen waar u uw glas mee laat volschenken.

Schuif in juli en augustus 's avonds ook maar eens aan tussen toeristen en Fransen op de Marchés Gourmands.  Aan lange tafels op een pittoresk dorpsplein kunt u dan proeven wat de boeren in de directe omgeving produceren.

Bij de renovatie van onze woning hebben we er in de eerste plaats willen voor zorgen dat u niets van het uw vertrouwde comfort zou moeten missen.

Bij de keuze van de materialen hebben we gekozen voor degelijkheid, betrouwbaarheid en veiligheid.

De keuken is uitgerust met een pyrolyse-oven, een inductie kookplaat, ijskast, een vaatwas, een ultra-stille wasmachine ... .

De badkamer is geen balzaal maar groot genoeg om u heerlijk op te frissen.

De living/salon waarvan u tijdens de zomermaanden misschien niet zoveel gebruik zal maken,  is gezellig en knus ingericht.  Je kan er heerlijk uitrusten bij een mooie film, een spannend boek of een romantisch muziekje bij de warme gloed van de houtinsert.  Er is  een TV met satellietontvangst, een DVD speler, een stereo-installatie ... aanwezig.

Verder zijn er drie heel ruime slaapkamers, elk in zijn eigen stijl.  U vindt er drie tweepersoons- en één eenpersoonsbed, met lattenbodem en nieuwe matras.  Slaap- en ander genot verzekerd!

Buiten kan u genieten van een prachtige tuin "en pente" van 50 are, waar u zich naargelang het seizoen kan tegoed doen aan appels, pruimen, vijgen, kersen en druiven!

U heeft hier een panoramisch uitzicht op het mooie typische landschap van de Lot-et-Garonne.

Het huis heeft verder twee terrassen, waar u naar keuze de zon of schaduw kan opzoeken. Verder kan u gebruik maken van de teak-houten tuinmeubelen, parasol en een natuurstenen barbecue.

Tenslotte heeft u de volledige beschikking over een volgens de franse normen beveiligd zwembad van ca 5x10 m (voorzien van een electrolyse-installatie waardoor er geen chloor nodig is) met een diepte gaande van 0,7m tot 2 m. 

Niettegenstaande dat het zwembad kindvriendelijk is vragen wij uitdrukkelijk steeds ouderlijk toezicht  te houden op badende kinderen!

Na een verfrissende duik in het water kan u uitrusten in de ligzetels rond het zwembad en volop genieten van de zuiderse zon.

 

Omgeving:

Departementshoofdstad AGEN (30.000 inw.) -  Agen is het centrum van het Franse rugby en van de pruimenteelt.  Musée Municipal de Beaux-Arts bezit werken van Goya, Picabia en Caillebotte. Rond de stad bepalen uigestrekte pruimenboomgaarden het beeld. Kruisvaarders brachten de vrucht in de 11de eeuw mee uit het Midden-Oosten. Monniken uit de naburige Lotvallei waren de eerste die de pruimen droogten met de bedoeling ze te verhandelen. Agen produceert tegenwoordig jaarlijks ruim 35.000 ton gedroogde pruimen.

Villeneuve-sur-Lot

Villeneuve-sur-Lot was in de middeleeuwen een van de belangrijkste versterkte plaatsen van de streek. Twee oude poorten herinneren hier nog aan, de Porte de Paris en de Porte de Pujols. De brug over de Lot werd in de 13de-eeuw gebouwd door de Engelsen. De moderne Ste-Catherine heeft schitterende 14de/15de-eeuwse ramen. Via een oude Romeinse weg kan men een aardige wandeling maken naar het 3 kilometer hoger gelegen dorp, Pujols.

Waar u ook gaat, alom is de geschiedenis aanwezig.  Verschillende bastides en Romaanse kerke pieken boven het landschap uit. Kasteel "Biron" en het ridderdom "Bonaquil" wachten op uw bezoek.  Zoekt u het liever bij huis dan is zeker Pujols, Penne d'Agenais, Buzet-sur-Baïse, Prayssas, Montpezat Bourg, Temple-sur-Lot ... meer dan een bezoekje waard.

Voor de golfers zijn er paar schitterende 18-holesbanen maar ook voor de wandelaars (, fietsers en paardenliefhebbers is het volop genieten van de rijke fauna en flora.  Onverwachts vliegt er een Vlaamse gaai voorbij, maar ook de indrukwekkende buizerds, valken, uilen, koekoeken en nachtegalen komt u vaak tegen.  In de bermen groeien allerlei heerlijk geurende planten en wilde bloemen... en het is zeker niet onwaarschijnlijk dat een ree, een bunzing, een vos of wel een everzwijn uw pad kruist.

http://www.sous-brios.com

Frankrijk
Aquitaine
Vakantiehuis in Lot-et-Garonne (Aquitanië)
Lot-et-Garonne